Tässä artikkelissa käydään läpi kaikki vaiheet onnistuneeseen remontointiin alkaen sinulle sopivan talon löytämisestä remontointia varten aina sisustuksen loppusilauksen tekemiseen. Talon remontointi on jännittävä ja mahdollisesti tuottoisa projekti. Remontointi voi tarjota mahdollisuuden löytää alkuperäisiä pintoja ja muotoja vuosikymmenten pölyn alta tai tilaisuuden saada oma kädenjälkesi asioihin, tai kenties mahdollisuuden hankkia suurempi talo paremmalta alueelta kuin sinulla muuten olisi varaa tehdä.

Talon remontoinnin onnistuminen riippuu valmistautumisesta siihen, mitä sinulla on edessä, sekä tietyllä tasolla valmistautumiseen edessä oleviin yllätyksiin. Talon remontointi voi tuoda esille ongelmia, jotka on ratkaistava ennen kuin unelmien kotisi voi olla valmis, ja nämä ongelmat tuppaavat sisältämään piilotettuja kustannuksia. Kun olet tietoinen näistä haasteista ja sinulla on vaiheittainen toimintasuunnitelma, projektit pysyvät aikataulussa ja budjetin rajoissa.

Remontointi

Remontointi

Töiden aikatauluttaminen on tärkeä osa remonttia

Töiden jakaminen aikataulun mukaisesti on tärkeässä roolissa jokaiselle remontoijalle. Se käytännössä määrittelee jokaisen yksittäisen työn, joka täytyy tehdä projektin alusta loppuun mennessä ja oikeassa järjestyksessä. Ideaalitilanteessa aikatauluun on merkitty myös jokaisen työn tekevät henkilöt sekä työn kustannukset listalla.

Tyypillisesti talon remontoinnin aikatauluun sisältyy ensin talon nykyisen kunnon arviointi, jonka perusteella pyritään pysäyttämään jo alkaneet lahoamiset. Seuraavaksi on mietittävä mahdolliset avustukset ja verohelpotukset työlle, lakisääteiset luvat ja rakenteelliset kestävyydet. Sitten vuorossa ovat purkutyöt, kosteusvaurioiden käsittely, kuivaaminen, pääsy työmaalle sekä varsinaiset rakennustyöt. Tätä seuraa sääeristys, ulkopintojen rakentaminen ja viimeistely, eristäminen, rappaaminen ja rappausten kuivaaminen, lattioiden viimeistely, sisustaminen sekä siivous ja lopulta muuttaminen valmiiseen asuntoon.

Vaikka remonttiprojekti voi näyttää aluksi täydelliseltä tilaisuudelta, lisätutkimukset saattavat osoittaa päinvastaista. On elintärkeää osata tietää, milloin projekti kannattaa hylätä, jos haluat välttää todellisen rahareiän ostamisen. Vaikka pikainen vilkaisu myynnissä oleviin remonttikohteisiin saattaa tuoda esiin useita ”modernisoimista vaativia taloja”, kaikki niistä eivät välttämättä tarjoa vastinetta rahalle.

Kulut eivät saa karata

Talon remontoiminen on suosittu keino yrittää saada enemmän taloa rahalle, mutta ironisesti suureksi venyneet remontointikulut ”projektin” loppuun saamisen jälkeen saattavat tarkoittaa, että tulet lopulta maksamaan kiinteistöstä enemmän kuin sen varsinainen arvo on. Hyvä uutinen on kuitenkin, että jopa ennen kuin ostat remonttiprojektin, on mahdollista saada hyvä arvio talon kunnosta.

Kun menet tarkastamaan kiinteistöä ensimmäisen kerran, tutki sen potentiaalia siltä kannalta, mitä sen suunnittelun kannalta olisi tehtävissä ja millaista taloudellista potentiaalia se voisi tarjota. Onko tontilla esimerkiksi tarpeeksi ulkotilaa laajentamista varten tai ovatko naapurit saaneet onnistuneesti lupia toteuttaessaan samanlaisia projekteja, kuin mitä itse harkitsisit?

Harkitse sijaintia ja ympäristöä, äläkä unohda tutkia tarkasti rakennuksen nykyistä rakenteellista kuntoa. Sinun tulee myös miettiä vastaavien talojen kattohintoja alueella, eli millaista hintatasoa ylittäviä hintoja ostajat eivät maksa alueella sijaitsevista taloista. Jos olet kiinnostunut talosta, ota yhteyttä kuntoarvioijaan. Hän pystyy tekemään rakennuksesta raportin, jossa ilmenee ongelmakohdat ja joka antaa sinulle idean tarpeellisista korjauskohteista ja niiden kustannuksista.

Kuntoarvioinnissa on suositeltavaa käydä läpi mahdolliset maanvajoamiset tai -nousut, kosteusongelmat ja viemäreiden kunto. Kiinteistöraportista ilmenee talon rakennuksessa käytetyt rakennusmenetelmät, vaikkakin nämä saattavat vaihdella, jos taloa on laajennettu vuosien varrella. Tätä tietoa voi käyttää hyväkseen talon remontoinnissa, että voit tarkastaa, että uudet materiaalit ja käytettävät tekniikat ovat soveltuvia – näin voit tehdä suunnitelmia tehokkaammin.

Remontin suunnitteluun käytettävät ohjelmistot

Miksi käyttäisit muistilehtiöitä ja asiakirjoja, kun on olemassa sovelluksia, joiden avulla voit säilyttää inspiraatiosi ja suunnitella ideoita yhdessä paikassa yhdellä laitteella? Jos olet ostamassa materiaaleja tai huonekaluja, voit ottaa esiin puhelimesi ja tarkastaa asiaankuuluvan sovelluksen, johon olet tallettanut suunnitelmasi tai ideasi.

Puhelimella voi tehdä nykyään lähes mitä tahansa. Voit kuunnella musiikkia Spotifystä tai YouTube Music -palvelusta, voit pelata PokerStars Casinolla tai Bubble Shooter Sagaa ja voit olla yhteydessä ystäviisi puhelujen ja tekstiviestien lisäksi WhatsAppilla, Skypellä tai lukemattomilla muilla sovelluksilla. Myös talon remontointisuunnitelmien tekeminen onnistuu nykyään helpoiten aina mukana kulkevalla älypuhelimella.

Suosittuja remontointisovelluksia on muun muassa Home Design 3D, jossa voit suunnitella tulevaisuuden kotisi tai remontointisuunnitelman nykyiselle kodillesi 2D- ja 3D-tilassa. Kultaversio iOS-laitteille tarjoaa täyden käytettävyyden ja kaikki ominaisuudet kymmenellä dollarilla. Osa ominaisuuksista on saatavilla vain maksullisessa versiossa.

Toinen monista remontointisovelluksista on Roomle. Lisätyn todellisuuden näkymä ja 3D-liikkuminen tekevät Roomlesta huonesuunnittelun tulevaisuuden sovelluksen. Palkittu suunnittelusovellus tarjoaa käyttöön satoja erilaisia huonekaluja ja sisustusesineitä. Voit tehdä luonnoksia käyttämällä sormeasi, pystyt säätämään kulmia ja mittasuhteita täsmällisesti, voit jakaa suunnitelmiasi muiden kanssa ja käyttää lisätyn todellisuuden näkymää.

Voit säästää aikaa ja paperia ottamalla kuvia huoneistasi ja lisäämällä merkintöjä kuviin niiden mitoista käyttämällä Photo Measures -sovellusta. Nyt sinulla on aina huoneen mitat mukanasi, kun lähdet huonekaluostoksille. Ilmaisessa versiossa kuviin tallennetaan mukaan vesileima.

Remontin suunnitteluun käytettävät ohjelmistot

Remontin suunnitteluun käytettävät ohjelmistot

Säästä alkuperäiset ominaisuudet

Monille taloa remontoiville ihmisille yksi suurimmista vetoavista tekijöistä on usein mahdollisuus käyttää alkuperäisiä ominaisuuksia, jotka saattavat olla yhä paikoillaan – kaikki nämä lisäävät luonnetta ja charmia vanhoihin rakennuksiin. Valitettavasti kaikki remontointiprojektit eivät ole selvinneet vuosikausien laiminlyönnistä kovin hyvin, mikä tarkoittaa, että alkuperäiset ominaisuudet saattavat puuttua tai olla vioittuneet. Mieti, mitkä ominaisuudet kannattaa pelastaa ja mitkä ovat myöhempiä lisäyksiä välttääksesi ylimääräisen rahan tuhlaamisen.

Joissain tapauksissa korjaustöiden kustannukset eivät käytännössä ole järkeviä, ja sinun täytyy harkita jotain vastaavia korvaavia ratkaisuja. Mutta ellet ole valmis käyttämään runsaasti rahaa, nämä korvaavat ratkaisut eivät vastaa alkuperäisten hienovaraisia yksityiskohtia. Jos haluat säilyttää remonttikohteessasi alkuperäistä luonnetta, sinun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti ikkunoihin, lattioihin, oviin, tulisijoihin, kattoihin ja hirsipalkkeihin.