Ettei remontin kustannukset kasva liian suuriksi, kannattaa remontin suunnittelu tehdä huolella. Jälkeenpäin tehdyt muutokset saattavat koitua todella kalliiksi.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Pysy siis suunnitelmassa, äläkä rupea muuttamaan sitä kesken remontin. Kun tilaa on vähän käytössä, sen tarkka suunnittelu ja järkevä tilan käyttö mahdollistaa, ettei säilytystiloista tarvitse tinkiä. Ammattilaisten palkkaaminen voi olla hyvä ratkaisu, sillä märkätilojen remontoinnissa on aina omat riskinsä. Ammattilaisen tekemällä työllä vastuu on aina tekijällä. Kylpyhuoneen remontointia koskee lait ja määräykset ja niitä tiloja ei voi remontoida, kuten muuta asuntoa. Vesieristyksen tulee olla täysin tiivis ja ilmanvaihdon tulee pystyä poistamaan syntyvä kosteus. Rakenteisiin ei saa päästää vesihöyryä, eikä vettä. Kaikkien pintamateriaalien tulee kestää vettä. Yhteys taloyhtiöön on myös hyvä ottaa ja kertoa remontista. Suunnitelma kannattaa aloittaa niin, että laittaa paperille, tai tietokoneelle ylös kaikki putkien, ikkunoiden ja ovien paikat. Erilaisia kylpyhuonesuunnittelu ohjelmia on hyvä myös hyödyntää suunnittelussa. Ennen, kuin aloittaa suunnitelman teon, olisi hyvä, jos olisi jo joku ajatus valmiina, siitä mitä haluaa parantaa ja muuttaa nykyisessä kylpyhuoneessa. Tämä auttaa hahmottamaan käytettävissä olevat neliöt, sekä mahdollistaa niiden tehokkaan käytön. Selaile lehtiä ja mieti värimaailma valmiiksi. Aikaa on hyvä varata suunnitteluun, ettei tule tehtyä liian hätiköityjä ratkaisuja. remontin suhteen. Mieti myös, haluatko pitää nykyisessä paikassa käsienpesualtaan,wc:n tai suihkutilan, vai siirretäänkö niiden paikkaa. Kylpyhuoneremontti kestää usein muutamia viikkoja ja on vaivalloisin remontti asukkaalle, sillä wc ja suihkutilat ovat poissa käytöstä.

Remontin hinta

Kylpyhuoneremontin menoja kasvattaa monesti myös koottavat kalusteet, ne vie aikaa, myös itse remontin teosta. Monet kalusteet toimitetaankin valmiiksi kasattuina. Remontin hintaan vaikuttaa olennaisesti tilan koko, sekä tietenkin materiaalit. Mikäli olet päätynyt ammattilaiseen,tulee tämäkin huomioida suunnitellussa remontti budjetissa. Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa myös, uusitaanko vain pinnat, vai tehdäänkö lisäksi muutoksia jakoon ja rakenteisiin, tai vaihdetaanko putkien paikkaa, tai siirretäänkö seinää. Monet erityisratkaisut myös lisäävät hintaa, kuten suihkuseinät, erikoiset laatoitukset ja hylly syvennykset. Vanhoissa kylpyhuoneissa, joudutaan usein samalla uusimaa, myös putket ja sähköt, jotka on tehtävä jo ihan turvallisuussyistä. Mikäli, on kyse erittäin vanhasta kylpyhuoneesta, on siellä myös riski, että löytyy asbestia. Silloin kylpyhuone joudutaan purkamaan erityisen varovasti ja tämä nostaa kustannuksia remontille. Myös kosteusvauriot nostavat remontin hintaa, mikäli niitä ilmenee purun yhteydessä. Kilpailuta eri urakoitsijat ja ammatti remontoijat, mikäli päädyt heitä käyttämään. Kokonaisbudjetti on hyvä myös selvittää sekä itselle, että remontoijalle. Voit myös antaa urakoitsijalle vallan päättää ja ehdottaa materiaaleista ja kalusteista. Tämä helpottaa remonttia, heillä voi olla materiaalit jo varastossa.

Remontin hinta

Valitse materiaalit ajoissa ja tutki vaihtoehtoja, sillä toimitusajat saattavat kestää, jopa muutamia viikkoja ja tämä taas hidastaa remontin edistymistä, sekä saatat päätyä toimitusaikojen takia vaihtamaan suunnitelmaa materiaaleista. Remontin aikana, voi tapahtua viivästyksiä ja entisten materiaalien alta, voi löytyä yllätyksiä, tämäkin on aivan normaalia ja saattaa viivästyttää remonttia. Mikäli olet palkannut ammatti ihmisen tekemään remonttisi, varmista edistyminen ja muista tarkkailla työn jälkeä säännöllisesti. Mikäli et ole remontoitavassa asunnossa remontin aikana, pyydä kuvia, sekä remontin etenemisestä tilannetietoja, käy kuitenkin remontin aikana katsomassa työn edistyminen. Voit pyytää etenemissuunnitelman urakoitsijalta, jolloin tiedät, mitä kunakin viikkona, on tarkoitus tehdä ja kuinka se vaikuttaa muun asunnon käyttöön ja siellä olemiseen. Kun remontti on valmis, tarkista heti työnjälki ja ilmoita välittömästi, mikäli huomaat epäkohtia, mieluiten käytte urakoitsija kanssa kaiken läpi yhdessä.