Kylpyhuoneen remontti voi tuntua pitkältä ja vaivalloiselta projektilta. Joskus se on kuitenkin pakko toteuttaa vanhassa talossa kylpyhuoneen tullessa tiettyyn ikään ja huonoon kuntoon. Toisinaan sitä voi vain haluta pientä muutosta vanhaan kylpyhuoneeseen ja remontin voi tehdä pienilläkin muutoksilla. Hyvin suunniteltu kylpyhuoneremontti on kuitenkin melko helposti ja nopeasti tehty.

Kylpyhuoneen remontti tulee usein väistämättä vastaan vanhassa talossa. Vanhat rakenteet ovat voineet alkaa huonontua, eteen on voinut tulla homeongelmaa tai vanha 60-luvun tunnelma halutaan päivittää modernin näköiseksi. Vanhaa kylpyhuonetta on melko helppo lähteä remontoimaan ja toivoa, ettei vastaan tule vakavaa homeongelmaa tai muita yllätyksiä. Yllätyksiin kannattaa kuitenkin varautua ja joskus niiden seurauksena remontti voi pitkittyä jonkin verran.

Jos kylpyhuoneeseen haluaa vain hieman uutta päivitystä, se on helppo tehdä nopeasti ja pienellä budjetilla. Päivitys antaa uutta ilmettä ja tekee kylpyhuoneesta melkein kuin uuden. Uuden ilmeen saamiseen kannattaakin tällöin käyttää aavistuksen verran enemmän aikaa ja tarttua ruuvimeisseliin, jotta haluttavia yksityiskohtia saadaan muutettua tarpeeksi.

Aina ei remontin tarvitse olla suurta. Jopa pelkkien altaan ja kaapistojen vaihdolla saa aikaan mukavan muutoksen. Valaistuksella on suuri merkitys kylpyhuoneessa, sillä sinne ei yleensä tule juurikaan luonnonvaloa ikkunoista. Mitä tahansa remonttia sitten suunnitteleekin, suurta tai pientä, kannattaa valaistuksen päivitys aina ottaa mukaan osaksi remonttiohjelmaa. Valoja saa nykyään todella paljon erilaisia ja ne vaikuttavat suuresti siihen millainen lopputulos kylpyhuoneessa näkyy.

Suurempi remontti täytyy lähes aina toteuttaa ammattilaisen kanssa. Kylpyhuoneen kosteat tilat vaativat hyvää suunnittelua ja putkiston toimivuus ammattilaisen apua. Jos avuksi päättää valita ammattilaisen, on hyvä keskustella perusteellisesti omista toiveista ja tarpeista. Remonttimiehet osaavat asiansa hyvin ja tärkeää on löytää yhteinen sävel, jotta omat toiveet toteutuvat kylpyhuoneessa. Jos yhteistä säveltä ei löydy, voi aina vaihtaa toiseen ammattilaiseen.

Oikeiden materiaalien kalusteiden valitsemiseen kannattaa todella käyttää aikaa. Kylpyhuoneremontissa on hyvä muistaa, että ne materiaalit, jotka valitset, tulevat olemaan siellä vielä monta vuosikymmentä eteenpäin, joten on tärkeää, että ne miellyttävät silmää pitkänkin aikaa. Materiaaleja kannattaa vertailla eri kaupoissa ja käyttää aikaa siihen, että omat suosikit löytyvät ja ne istuvat hyvin yhteen.

Perusteellinen suunnittelu on kaiken pohja. Kuten muussakin pitkän ajan päätöksissä, ei kylpyhuoneen remontissakaan kannata hätäillä. Käytä aikaa oikeiden materiaalien ja kaluston löytämiseen. Suunnittele huolella ja älä hätäile. Perusteellinen suunnittelu auttaa myös työn viemisessä eteenpäin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee kylpyhuoneremonttiin ja työ edistyy nopeammin hyvällä pohjalla.

Muistilista kylpyhuoneremonttiin

Aloita listaamalla omat toiveesi. Huomioi tarkkaan mikä on perheesi koko ja minkälainen tarve kylpyhuoneella on seuraavien vuosien aikana. Onko lapsia, kotieläimiä, vanhuksia, erityistarpeita? Nämä kaikki kannattaa huomioida ja myös se, mitä remonttiin sisältyy. Pelkkä kylpyhuone vai myös sauna ja WC?

Remonttihinnoista löytyy paljon esimerkkejä netistä. Niitä kannattaa vertailla ja miettiä kuinka suureen remonttiin oma budjetti riittää. Halvimmalla pääsee yleensä, kun valitsee kaikki tuotteet ja tekijän samasta paikasta. Tällöin remontin saa pakettihintaan ja siihen voi sisältyä paljon alennuksia. Ulkoistaminen auttaa myös siinä, että urakoitsija ottaa täyden vastuun kaikesta ja myös virheille on olemassa jonkinlainen takuu.

Muista, että taloyhtiössä asuttaessa kylpyhuoneremontista täytyy aina ilmoittaa isännöitsijälle ja tehdä yhteinen sopimus. Muita huomioitavia asioita ovat remontin kesto ja mitä se koskee. Yleinen kylpyhuoneremontti kestää aina muutaman viikon ja tällöin pitää miettiä voiko itse asua asunnossa vai pitääkö muuttaa väliaikaisesti muualle. Remontin kesto riippuu myös mahdollisista kosteusvaurioista ja muista ongelmista.