Oman kodin tulisi olla sellainen, jossa itse viihtyy ja tykkää viettää aikaa. Vaikka on terveellistä liikkua ulkona, eikä aina hengailla kotona, niin kodin tulee olla viihtyisä. Sillä ei ole niinkään väliä, mitä mieltä muut ovat, sillä oman kodin pitäisi olla itselleen sopiva. Makuuhuoneessa suositellaan ainoastaan nukkumaan, mutta jo unen laatuun voi vaikuttaa moni asia. Mikäli makuuhuone ei miellytä, voi sinne meneminen olla alitajuntaisesti vastenmielistä. Jos esimerkiksi lampun katkaisija on vaikeasti saavutettavissa tai asiat ovat väärillä paikoillaan, turhaudut joka kerta, kun valot pitäisi sammuttaa tai löytää juuri se tietty asia. Makuuhuoneen remontin voi tehdä isosti tai pienesti. Sen ei siis tarvitse aina olla lattiasta kattoon tehty uusinta, vaan voi olla pienempikin projekti. Makuuhuoneessa voi kuitenkin tehdä suhteellisen pienilläkin teoilla remonttia, kuten esimerkiksi vaihtamalla tapetit tai maalaamalla seinät uudelleen. Seinien uudelleen maalaaminen voi jo itsessään tuoda sen tarvittavan virkistävän elementin huoneeseen. Seinien väri ja pinta kuluvat huolimatta siitä, kuinka hyvin niitä on pidetty. Saattaa siis tehdä hyvää pistää ensin pinnat kuntoon. Sen jälkeen kannattaa miettiä, mitkä asiat makuuhuoneessa ärsyttävät ja mitä tehdä seuraavaksi.

Makuuhuoneen remontti vuokra-asunnossa

Vuokra-asuntojen remontointi ja laittaminen on hieman vaikeampaa kuin omassa asunnossa, mutta ei lainkaan mahdotonta. Kannattaa ensin ottaa selvää, saako asunnossa esimerkiksi maalata seinät. Jotkut vuokranantajat antavat mielellään uudistaa seinät sillä ehdolla, että ne ovat esimerkiksi saman väriset, kuin mitä alkujaankin. Kun tiedät rajat, niin sen jälkeen kannattaa suunnitella. Mittaa tarkkaan makuuhuoneen mitat ja kirjaa ylös, mitä haluat muuttaa. Tarvitsetko uuden sängyn? Sänky on makuuhuoneen keskipiste, joten sen tulisi olla hyvä ja siitä voi lähteä rakentamaan makuuhuoneen muuta tyyliä.

Makuuhuoneen remontti vuokra-asunnossa
Makuuhuoneen remontti vuokra-asunnossa

Sisustuselementeillä voi tehdä jo suuren muutoksen makuuhuoneessa. Monesti jostain syystä unohdetaan katsoa kattoon, kun tiloja remontoidaan ja laitetaan. Lamput vanhenevat yllättävän nopeasti tyyliltään ja nekin kärsivät käytöstä, sekä pölystä. Makuuhuoneen valaistukseen kannattaa panostaa. Valaistuksia ei välttämättä kannata tehdä itse, ellei ole varma siitä mitä tekee. Lampun asentaminen ei ole vaikeaa, mutta siihen voi helposti kutsua apua. Makuuhuoneessa kannattaa miettiä yleisvalaistuksen sijaan yövaloja tai yöpöydällä olevaa lamppua. Kuten kerrospukeutumisessa, makuuhuoneessa eri valaistumahdollisuudet ovat tärkeitä. Säilytys ja kaapit kuuluvat lähes jokaisen asunnon varustukseen. Mikäli kodistasi löytyy vaatehuone, mieti myös sen uusimista, jos vaan mahdollista. Erilaisilla säilytysratkaisuilla voit tuoda niin makuu- kuin vaatehuoneeseen lisää tilaa fiksulla tavalla.

Oman kodin remontti

Omassa kodissa pystyy tekemään remonttia hieman vapain ottein. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että remontoiminen olisi helpompaa. Välillä niin monet mahdollisuudet saattavat aiheuttaa sen, ettet tiedä mitä tehdä! Lähtökohtaisesti oman kodin remontointi alkaa samalla tavalla, kuten vuokra-asunnossakin. Mittaa ja suunnittele. Suunnittelu on joka tapauksessa tärkeää. On ikävää, jos suunnitteluvaihe jää puolitiehen ja huomaat remontin aikana, että jokin ajattelemasi ratkaisu ei toimi tai vaikka ei mahdu makuuhuoneeseen lainkaan. Tästä syystä suunnittelu on todella tärkeää. Oman kodin makuuhuoneessa voi tehdä jo isompia ratkaisuja. Voit esimerkiksi siirtää valokatkaisijan paikkaa, rakentaa kokonaan uuden kaapiston tai lisätä seinään tauluja vapaammin. Tärkeää on aina päättää, haluaako remontoida kaiken, korjata pinnat vai sisustaa.

Oman kodin remontti
Oman kodin remontti

Monilla sisustusmuutoksilla voi korjata jo sellaisia asioita, joihin luuli tarvitsevansa isoa remonttia. Remontointi tekee hyvää, mutta se saattaa olla kallista. Budjetti onkin yksi suunnittelun tärkeimpiä vaiheita. On ikävä nukkua keskeneräisessä makuuhuoneessa, joka ei oikeastaan koskaan tunnu valmistuvan. Toisaalta, silloin voi tehdä muutoksia aina sitä mukaa kuin markkinoille tulee uusia tuotteita.