Yksiöstä saa nopeasti omanlaisen edullisesti, kun käyttää vähän mielikuvitusta. Vanhasta saa nopeasti uuden näköistä ja varsinkin opiskelijat haluavat sisustaa mahdollisimman pienellä budjetilla ja se onnistuukin nykyään hyvin helposti. Lähde kylään vanhemmille tai sukulaisille ja kysy olisiko heillä ylimääräisiä huonekaluja tai sisutusesineitä. Monilla meistä on aina jotain ylimääräistä ja mikä sen parempaa, kun laittaa vanhat tai joskus uudetkin tavarat ja huonekalut kiertoon. Kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat luonnollisesti hyviä paikkoja tehdä löytöjä edullisesti. Myöskin nettikirpputorit ovat hyvin suosittuja, jossa myydään edullisesti hyväkuntoisia tavaroita ja itse tuunaamalla joko maalaamalla tai rakentamalla saa sisustuksesta varmasti omanlaisen.

Hyödynnä neliöt

Sisustusta miettiessä on hyvä ottaa huomioon huonekalujen koko ja käyttötarkoitus. Ruokapöytä voi olla myös työpöytä ja jos hankkii ruokapöydän, jossa on jatkopala, voi tarpeen tullen muuttaa pöydän kokoa. Jakkarat on hyvin monikäyttöisiä, joita voi käyttää vaikkapa yöpöytänä tai sohvapöytänä. Julisteista voi tehdä tauluja ostamalla edullisesti kehykset vaikkapa kirpparilta. Näin kuvia ja julisteita voi aina oman maun mukaan vaihdella ja luoda vaihtelua kodin sisutukseen. Monesti pelkästään pienillä yksityiskohdilla ja muutoksilla saa kotiin uutta ilmettä.

Pienessä yksiössä kannattaa lähetä hyödyntämään korkeutta, joten seinähyllyt ja avohyllyt ovat hyvä idea. Korit ja laatikot toimivat irtotavaroille ja ne näyttävät siistiltä, vaikka ihan lattialla. Esimerkiksi työpisteen ja oleskelu tilan voi erottaa avohyllyllä tai rullaverholla tai bambuverholla. Vaihtoehtoja löytyy monia. Lisää säilytystilaa löytyy sängyn alta tai isompien huonekalujen alta. On hyvä miettiä, onko sohva tarpeellinen vai voiko asuntoon ottaa vaikka vuodesohvan. Monesti kookas matto voi saada pienen asunnon näyttämään tilavammalta ja peileillä saa tuplattua tilaa ja tuotua lisävaloa.

Kasvit ja kukat tuovat aina viihtyvyyttä, eikä aina tarvitse ostaa sitä kalleinta jukka palmua. Kesäaikaan voi käydä keräämässä luonnon kukkia tai löytää edullisia kasveja puutarhoista. Jokaiseen kotiin suositellaan ainakin muutama kasvi, sillä ne puhdistavat muun muassa ilmaa ja antavat energiaa. Kasveilla on paljon muitakin terveysvaikutuksia ja ne kestävät pitkään oikein hoidettuina joko parvekkeella, terassilla tai sisällä.

Siisteys on puoli ruokaa

Siisteys on puoli ruokaa

Asunto, joka saattaa vähän repsottaa ja jos tuntuu, että käytetyt tavarat saa yksiön näyttämään vanhalta ja kuluneelta, on hyvä tehdä kunnollinen suursiivous. Pestä verhot, ikkunat ja muut päälliset, kiillottaa kylpyhuone ja lattia ja jokainen nurkka hyvin. Pinttynyt lika ei ole kaunis näky. Ylipäänsäkin oman kodin puhtaana pito on niin sanotusti jo puoli ruokaa eli siisti koti tuo jo itsessään lisää arvoa ja kukapa haluaisi mennä rentotumaan likaiseen kotiin tai kutsua sinne vieraita kylään.

Suurin osa suuntaa suoraan Ikeaan ostoksille, mikä tietysti ei ole huono vaihtoehto. Mutta jos haluaa kuitenkin vielä edullisemmin saada sisutettua, on hyvä aloittaa tutkimalla juuri ne kirpputorit ja sukulaisten aitat tai tuunata ja maalata omista vanhoista huonekaluista uusia. Jos näistä ei tule tai löydy mieluisaa, voi hyvillä mielin lähteä Ikeaan ostoksille, josta varmasti löytyy sisutustavaroita ja huonekaluja joka lähtöön.

Internet ja lehdet ovat tulvillaan hyviä vinkkejä sisutukseen ja myös ammattilaiset sisustussuunnittelijat ovat sitä varten, joilta voi kysyä parhaat vinkit. Monet saavat tänä päivänä inspiraatiota sosiaalisesta mediasta muun muassa Instagramissa ja Facebookissa löytyy vinkkejä uuden tekemiseen, sisustamiseen ja rakentamiseen. Kaikki nämä kanavat ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja, jos etsit uusia ideoita. Muista myös, että otat talteen löytämäsi ideat, sillä niiden löytäminen uudelleen voi olla vaikeaa. Kokoa siis itsellsi suunnitelma ja aloita sisustaminen!