Me kaikki tunnemme seuraavan taistelun – meillä on liian paljon tavaraa kotona suhteessa säilytystiloihin. Tämä visuaalinen häiriö voi johtaa siihen, että alamme stressaantua tavarapaljouden määrästä. Tuo harmonia takaisin kotiisi innovatiivisilla säilytysideoilla, joita esittelemme tässä artikkelissa. Lisäetuna monet erilaiset säilytysprojektit voivat parhaassa tapauksessa lisätä myös kodin arvoa. Asutpa sitten studiohuoneistossa, pienessä talossa tai asunnossa, josta puuttuu runsaasti säilytystilaa, tarjoamme sinulle toimivia vinkkejä kotisi säilytysratkaisuiksi. Jos tarvitset pieniä ideoita, joilla säästää tilaa kodissasi, kannattaa lukea seuraavat ratkaisut, jotka me olemme havainneet toimineen hyvin käytännössä. Löydät ehkä tapoja maksimoida tallennustila, jota et ole koskaan edes harkinnut. Olemme koonneet parhaat vinkit kaikkialta netistä, mukaan lukien säilytysideat jokaisesta kodin huoneesta. Houkuttelevat säilytysratkaisut saavat kodin tuntumaan jälleen järjestäytyneeltä ja stressittömältä. Kun olet lukenut nämä loistavat ideat, voit lahjoittaa käyttämättömät tavarat hyväntekeväisyyteen ja tehdä tilaa asioille, joita todella rakastat. Ota kuppi kahvia ja valmistaudu näihin uskomattoman hienoihin säilytysideoihin.

7 toimivaa säilytysratkaisua

1. Kenkien varastointi portaiden alla

Portaiden alla oleva käyttämätön tila muuttuu helposti ylimääräiseksi kaappitilaksi, johon voi rakentaa ulosvedettävän takkihyllyn ja kenkähyllyn. Voit turvallisesti luoda tämän ylimääräisen varastointitilan säilyttäen samalla portaiden rakenteellisen eheyden. Kun olet siirtänyt takkeja, saappaita ja kenkiä tähän uuteen varastointialueeseen, voit muuntaa eteisen toiseen käyttöön tai jättää sen vain yksinkertaisesti väljemmäksi.

2. Asenna kirjahylly sängyn alle

Sängyn alla oleva tilasta voi helposti tulla paikka, jossa kasvaa vain pölykimpuja. Kirjahyllyjen luominen sängyn alle voi poistaa kirjojen pinoa kaikkialta muualta kodista. Kirjat on helppo järjestää ja löytää ne sieltä myös tarvittaessa. Kun sängyn alle jäävä tila suljetaan, estää se myös pölykimpuja kerääntymästä siellä.

3. Hylly säilytettäville astioille

Pienessä keittiössä seinään kiinnitettävä hylly-yksikkö tuo tarvittavaa lisätilaa. Voit säilyttää hyllyissä astioita: lautasia, kuppeja ja kannuja, ja kauniissa lasipurkeissa kahvia, teetä ja sokeria. Tämä hylly-yksikkö lisää ilmettä keittiöön, ja voit valita hyllyn ja säilytyspurkit tyylisi mukaan.

Hylly säilytettäville astioille
Hylly säilytettäville astioille

4. Piilotettu hylly pieneen kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneeseen voidaan luoda lisää säilytystilaa rakentamalla ulosvedettävä kaappi kapeaan tilaan pesualtaan ja seinän väliin. Kaappi rakennetaan houkuttelevasti yhteensovitettavaksi kylpyhuoneen kanssa ja näin se saadaan sopimaan täydellisesti kapeaan kulmaan. Kaappiin saa piilotettua kaikki kylpyhuoneen esineet ja saat pienen kylpyhuoneen näyttämään tilavammalta.

5. Maksimoi tila keittiön kaappien alla

Keittiökaappien alla oleva käyttämätön tila voidaan tehdä varastotilaksi asentamalla sinne laatikot. Jos olet kätevä, voit tehdä sen itse tai voit palkata rakentajan, joka tekee laatikot mittojen mukaisesti. Ensi silmäyksellä tämä ei ehkä näytä lisäävän paljon tilaa. Voit kuitenkin säilyttää keittiön liinavaatteet, leikkuulaudat, pizzapannut, muffinssivuoat ja muut suuremmat esineet näissä laatikoissa.

6. Vapauta pesualtaan säilytystilaa koukuilla

Yksi vaikeimmista kylpyhuoneen tavaroista ovat hiustenhoitotarvikkeet: hiustenkuivaajat ja suoristimet. Ne ovat isoja, epäsäännöllisenmuotoisia, tilaa vieviä, ja lisäksi niissä on pitkä johto. Kääri johto ja ripusta hiustenhoitotarvikkeet oven takana oleviin koukkuihin. Ne on helppo ottaa koukuista pois ja laittaa takaisin, kun hiustenhoitotarvikkeille ei ole enää käyttöä.

7. Houkuttelevat hyllyt lattiasta kattoon

Hyllyt voivat lisätä säilytystilaa, mutta se voi olla myös paikka, jossa voit pitää sinulle tärkeitä koriste-esineitä. Hyllyn avulla voit myös rakentaa tilanjakajan huoneeseesi. Tätä lattiasta kattoon asennettavaa hyllyä ei ole vaikea rakentaa ja se voidaan räätälöidä juuri haluamaasi paikkaan Jos et ole kätevä käsistäsi, löydät paljon hyllyvalintoja eri sisustusliikkeistä, jotka täydentävät myös sisustustasi. Mitta mukaan ja etsimään sinulle sopiva hylly!